ASÜ ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI ÜRETİCİNİN HİZMETİNDE

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, tarım ve hayvancılık alanındaki tüm çalışmalara imkânlar ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını, amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin oluşturduğu Aksaray Süt Üreticileri Platformu Rektör Şahin’i ziyaret etti ve süt numunelerinin ASÜ laboratuvarında analiz ettirilmesine ilişkin taleplerini iletti. ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarının Tarım Bakanlığı onaylı bir laboratuvar olduğunu ve hem Aksaray’a hem de havzada bulunan diğer illere hizmet verdiğini kaydeden Rektör Şahin, geçen yıl 8 bin analizin yapıldığını söyledi. Amaçlarının üretici, sanayici ve tüketici eksenindeki süreçlerin sağlıklı şekilde işlemesine katkı sağlamak olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Biz, bu noktada hizmet vermeye devam ediyoruz ve kapımız herkese açık. Bizim gerek Aksaray içine gerekse Aksaray dışına hizmet verme yükümlülüğümüz var. Bize başvuran herkesle, belirlenen standartlar ölçüsünde çalışma yapmaya hazırız” dedi. Platform adına konuşan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin ise sınıflandırılacak inek sütüne verilecek desteklerden faydalanabilmek için üreticilerin Bakanlık onaylı laboratuvarı kullanılması gerektiğine dair bir tebliğ yayınlandığını anımsattı. Bu noktada süt numunelerini ASÜ’deki laboratuvarda analiz ettirmek istediklerini kaydeden Zengin, “Biz, üreticilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Rektörümüze taleplerimizi iletmek için bir görüşme yaptık, kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ile merkez ve ilçe tarım, hayvancılık ve süt birliklerinin temsilcisi olan platform üyeleri de katıldı.
YABANCI ÖĞRENCİLERİ GÖNÜLLÜ ELÇİLER OLARAK GÖRÜYORUZ
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, yabancı öğrenciler konusunun üzerine dikkatle eğildikleri konulardan birisi olduğunu ve tüm büyüme planlarını bu hususu göz önüne alarak oluşturduklarını söyledi.
Türkmenistan Büyükelçiliği Başkâtibi Kerim Yazberdiyev, Prof. Özçifçi’yi ziyaret etti. Türkmenistan’dan daha fazla öğrencinin ASÜ’de eğitim-öğretim görmesi taleplerini ileten Yazberdiyev, öğrencilerin ASÜ’de çok mutlu olduklarını kaydetti. ASÜ’nin uluslararası alanda oldukça başarılı ve dikkat çekici bir kurum olduğunu ve akademisyenlerin uluslararası gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Özçifçi, her geçen yıl farklı alanlarda ortaya konulan çalışmalarla başarıların arttığını belirtti. Kısa süre önce eğitimdeki kalite ve hijyene gösterdikleri hassasiyetin bir karşılığı olarak TSE ISO 9001 ve TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Belgelerini aldıklarına temas eden Prof. Özçifçi, “Yabancı öğrenciler konusu da üzerine dikkatle eğildiğimiz konular arasında. Biz, yabancı öğrencileri birer gönüllü elçi olarak görüyoruz ve büyüme planlarımızı buna göre yapıyoruz” dedi.
Ziyaret, yapılabilecek çalışmaların istişare edilmesi ve kitap takdimlerinin ardından tamamlandı.
Bu haber 769 kez okundu.-
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE İZLANDA MODELİ
-
SANAYİDE MHP RÜZGARI ESİYOR
-
TANER KARA’DAN SERT TEPKİ
-
KAMUSEN SİNEYE ÇEKMEYİZ DEDİ
-
CHP’Lİ DR. ŞEVKİN, AKSARAY’DA YURTTAŞLARLA BULUŞTU
-
CHP AKSARAY’I DİNLEYECEK