MİLLETVEKİLİ AYDOĞDU’DAN 10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

10 Aralık İnsan Hakları Günü Münasebetiyle Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun Yayımladığı Mesajınde şunlara yer verdi, Bugün, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 72. yıldönümü. İnsan haklarını ortak temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan bu beyanname, bugün de dünyanın her köşesindeki milyonlarca insanın umudu ve güvencesi olmaya devam etmektedir.
Bir arada yaşamanın gerektirdiği haklar ve mesuliyetler insanı eşref-i mahlûkat yapan bilgiden ayrı düşünülemez. “Hak ve mesuliyet” birlikte düşünülür ve bütün insanların eşit yaratılmış olduğu fikriyle anlam kazanır.
Devletimiz ve milletimiz nezdinde “İnsan Hakları” hassasiyeti her zaman bizim temel hassasiyetlerimiz arasında yer almıştır. Bu duyarlılığı hayata geçirirken de başvuru kaynaklarımız sadece uluslararası sözleşmeler değil bunların yanında kendi tarihimiz ve değerlerimizdir; usulümüz de milletimizin iradesini devletin katına aktarabilme kabiliyeti yani demokrasimizdir.
Ne yazık ki bu günü, Beyanname ile güvence altına alınan hakların ihlal edildiği, adaletsizliğin arttığı, masumların inançları yüzünden katledildiği, merhametle insanlık arasında yeni duvarların örüldüğü, zulümlerin günden güne çoğaldığı günlerin sonunda karşılıyoruz. Dünyada vuku bulan terör eylemleri, kültürel ırkçılığın, tahammülsüzlüğün ve İslam düşmanlığının ulaştığı vahim boyutları bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Yıllardır Doğu Türkistan’da süren zulümlere sessiz kalan, Arakan’da Filistin’de Suriye’de yaşayan milyonlarca insanın feryadını duymazdan gelen uluslararası toplum, bu suskunluğuyla en büyük darbeyi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde yer alan değerlere vurmaktadır.
Yakın ve kardeş coğrafyalarda yaşananlar an be an takip edilerek değerlendirilmektedir. Milletimizin ma’şeri vicdanı “Hilal”in aşina olduğu bütün coğrafyaları kalbiyle takip etmekte unutulmayanlar sütununa kaydetmektedir. Bu çerçevede Doğu Türkistan’da Uygur Türk’ü kardeşlerimizin yaşadığı acılara ve dünyanın her yerinde Türk ve Müslüman kardeşlerimize karşı uygulanan insan haklarına aykırı politikalara da milletimiz ve devletimiz göz yummayacak ve Doğu Türkistan Türklüğünün varlığını koruması için, mazlum kardeşlerimizin acılarının dinmesi için bu konuların takipçisi olacaktır.
Bu düşüncelerle İnsan Hakları Günü’nün dünyanın her yerindeki mazlumlar ve mağdurlar başta olmak üzere tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, aziz milletimizin ve tüm dünya toplumlarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü tebrik ediyorum.”
Cengiz AYDOĞDU Aksaray Milletvekili
Bu haber 1097 kez okundu.
-
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE İZLANDA MODELİ
-
SANAYİDE MHP RÜZGARI ESİYOR
-
TANER KARA’DAN SERT TEPKİ
-
KAMUSEN SİNEYE ÇEKMEYİZ DEDİ
-
CHP’Lİ DR. ŞEVKİN, AKSARAY’DA YURTTAŞLARLA BULUŞTU
-
CHP AKSARAY’I DİNLEYECEK